9 yaşında ki Kuzey babası ile aynı anda kanseri yendi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde Kuzey Kılıçlıoğlu (9), 3 yıl önce yakalandığı lenf kanserini, böbrek kanseri tedavisi gören babası Mustafa Kılıçlıoğlu (54) ile aynı dönemde atlattı. Zorlu süreci eşi Sonay Kılıçlıoğlu'nun (49) desteğiyle geride bıraktıklarını belirten Mustafa Kılıçlıoğlu, "Ben yıkıldım, eşim toparladı. 6 ayda onun sayesinde atlattım. Artık hep güzel şeyler konuşuyoruz" dedi.
Bayraklı ilçesinde yaşayan Durmuş Yaşar İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Kuzey Kılıçlıoğlu, 3 yıl önce mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Ameliyata alınan Kuzey'in lenflerinde kitle tespit edildi. Yapılan tetkiklerin ardından Kuzey'e lenfoma tanısı konuldu. Kuzey'den 8 ay sonra ise fabrika işçisi babası Mustafa Kılıçlıoğlu'nun böbrek kanseri olduğu ortaya çıktı. Baba-oğul, hastalığı aynı dönemde atlattı.
Kılıçlıoğlu ailesi, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) düzenlediği yeni yıl etkinliğine katılıp, kanserle mücadele eden diğer ailelere de umut oldu. Oğlu Kuzey'in Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde zorlu bir tedavi süreci geçirdiğini anlatan Mustafa Kılıçlıoğlu, "Kuzey kusma şikayetiyle hastalandığında ameliyat oldu ve bağırsağının bir kısmı alındı. Sonuçları almaya birlikte gittik. Orada dünyamız yıkıldı. Baba olarak evladıma böyle bir şeyi kondurmak istemedim. Ama çok şükür iyi doktorlarımız vardı. Kuzey hasta olunca yaşadığım sıkıntıları içimde biriktirmişim. Kuzey'den 8 ay sonra benim rahatsızlığım ortaya çıktı. 55 gün süren kanamam oldu. 'Böbreğin tamamen bitmiş' dediler" dedi.