SAADET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI ERDAL ALTUN’DAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, Türk siyasetindeki son gelişmeleri ve yeni kurulan siyasi partiyi değerlendirerek, partisinin üye çalışmalarındaki başarısına dikkat çekti.
Yeni kurulan partinin klasik bir "küskünler hareketi" olmadığını belirten Altun, Saadet Partisi'nin son iki dönemdir muhalefet partileri arasında en çok üye kaydeden birinci parti olduğunu vurguladı.
"Yeni Oluşum Klasik Bir Küskünler Hareketi Değil"
Siyaset gündemindeki yeni partiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Erdal Altun, Türkiye'nin geçmişten bugüne darbeler ve muhtıralar gibi birçok badire atlattığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Yeni partinin tanımı biraz daha bunların dışında. Bir partiden küskün olarak ayrılmış bir grubun kurduğu parti olarak nitelendirilmiyor. Siyasette bir şeyler değişiyor ve Yüksek Seçim Kurulu sessiz kalıyor. Siyasette yeri olmayan 'butlan' durumlar siyasi partiler üzerinde uygulanıyor. Biz bunu, çelpeşik durumlar karşısında hakkını arayanların kurduğu bir parti olarak nitelendiriyoruz. Aslı ve kökü, herkesin de bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensuplarından oluşmaktadır. Bu durum meclis aritmetiğini de değiştirdi. Sürecin CHP'yi nasıl etkileyeceğini ve Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edip etmeyeceklerini ilerleyen günlerde göreceğiz."Siyasetteki ayak oyunlarını ve olağan dışı müdahaleleri kabul etmediklerini ifade eden Altun, Saadet Partisi iktidarında siyaseti halka hizmet odaklı hale getireceklerini ve Necmettin Erbakan'ın "garson devlet" inancını yeniden tesis edeceklerini belirtti.
"Muhalefette En Çok Üye Yapan Birinci Partiyiz"
Partisinin saha ve üye çalışmalarına dair Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerini paylaşan Altun, Genel Başkanlığın liderliğinde büyük bir ivme yakaladıklarını ifade etti. Sahaya çıktıkları günden bu yana iki dönemi geride bıraktıklarını belirten Altun, sözlerini şöyle tamamladı:
"2025 yılının son altı ayı ile 2026 yılının ilk altı ayında, muhalefet partileri içerisinde en yüksek oranda üye yapan birinci parti olduk. Bu başarı, sokaktaki vatandaşın partimize yönelik teveccühünü, beklentisini ve politikalara olan ihtiyacını açıkça göstermektedir. Vatandaşımız proje ve politika istiyor; bunu da en iyi Saadet Partisi'nin yapacağını biliyor. Önümüzdeki ilk seçimlerde, halkımızın bu desteğiyle Saadet Partisi yeniden iktidara gelecektir."








