Bugün

Siyasetçi ve İş İnsanı Kazım Yücel: 'Vatandaşın Sesi, Şehrin Nefesi Olacağım'

12 Eylül 2023 - 16:44
TAKİP ETTAKİP ET

Siyasetçi ve İş İnsanı Kazım Yücel: ‘Vatandaşın Sesi, Şehrin Nefesi Olacağım’
Siyasetçi ve iş insanı Kazım Yücel, ulaşımda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.  Yücel:” Vatandaşın beklentisi çok yüksek. Ulaşımdaki sıkıntı en bariz nedenlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.  Su ve elektrikteki artışlar ve belediyenin alt yapı hizmetleriyle biliyorsunuz ki yağan şiddetli yağmurların ortaya çıkardığı sorunların yıllarca giderilememesi ve belediyelerin sürekli alt yapı değil de üst yapıya hükmetmeleri ve bununla ilgili çözüm aramaları kamuoyunun çok hoşuna gidiyor. Bunlar artık yetersiz kaldı. Bizden beklentisi vatandaşın, gerçekten şu yüzyılda Kayseri’nin bundan sonraki elli yılına damga vuracak projeler ortaya koyup ve bunların hayata geçirilmesi. ” dedi.


Belediye Başkanlığı için adı geçen Kazım Yücel:” Ben aşağı yukarı on beş yıldır siyasetin içindeyim.  Son dönemlerde sık sık zikrettiğim gibi ‘vatandaşın sesi, şehrin nefesi olacağım’ dedim. Şehrimde olan her konuyu vatandaşımla paylaşacağım. Şehrimin menfaatine olan her konuyu da ben mutlaka sizlerle paylaşıp çözüm arayacağım, demiştim. Bu tabii ki toplumda karşılık buluyor.  Vatandaşlar bize şikâyetleriyle, sorunlarıyla ilgili, memnuniyetleriyle ilgili gündemler olduğu takdirde bizde vatandaşımızın yanında oluyoruz. Çok doğal,  vatandaşın bizleri bir yerde görmek istemesi. Tahmin ediyorum böyle bir görev ilerleyen süreç içerisinde yaşanırsa partiler veya Kayseri kamuoyu takdir edecektir.” şeklinde konuştu.

Vaad edilen projelerin yapılmadığını vurgulayan Kazım Yücel:”  Vatandaş bize sık sık şu soruyu soruyor. Otuz yıldır aynı belediye aynı belediye başkanlarıyla bu şehir idare ediliyor. ‘Bundan önce yüz elli yılda yüz ellinci proje vaat etmişlerdi. Hangisini yaptılar?’ diye soruyor. Ben bazen karıştırıyorum. Bir çoğunun yapılmadığını görüyorum.   Bu şehrin trafik sorunu var, bu şehrin yukarı doğru giden yapılaşma sorunu var,  çözümlenmeyen ulaşımla ilgili vatandaşın sosyal yaşamıyla ilgili sıkıntılar var. Bunları çok dile getiriyorlar.   Tabii ki genel seçimlerde ekonomik sıkıntıları da biz dile getirmiştik. Vatandaşın beklentisi şu, artık yirmi beş, otuz yıldır aynı belediye başkanlarıyla yeni bir projeler anlatılırken neyi yapamadınız ki yirmi beş yılda bundan sonra yapacaksınız? Derken bizde işte tam burada devreye giriyoruz. Kayseri’nin artık belediye başkanlarının değişmesi gerekli. Yeni vizyondaki arkadaşlarımızın, yeni projeleriyle, yeni hayata bakış açılarını kamuoyuna paylaşmaları gerekiyor.   Vatandaşın beklentisi çok fazla, çok yüksek. Ulaşımdaki sıkıntı en bariz nedenlerden bir tanesi. Su ve elektrikteki artışlar ve belediyenin alt yapı hizmetleriyle biliyorsunuz ki yağan şiddetli yağmurların ortaya çıkardığı sorunların yıllarca giderilememesi ve belediyelerin sürekli alt yapı değil de üst yapıya hükmetmeleri ve bununla ilgili çözüm aramaları kamuoyunun çok hoşuna gidiyor. Bunlar artık yetersiz kaldı. Bizden beklentisi vatandaşın, gerçekten şu yüzyılda Kayseri’nin bundan sonraki elli yılına damga vuracak projeler ortaya koyup ve bunların hayata geçirilmesi. “ifadelerini kullandı.