Bugün

Flaş Haber- Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ayrılıyor

20 Temmuz 2023 - 11:37
TAKİP ETTAKİP ET

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan antrenman öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Çağdaş Atan: "Transfer tahtamız halen kapalı Kayserispor'un ligi devam ettirebilmesi için en az 5 oyuncu gerekli tahta açılmazsa Kayserispor'daki hayallerimizi gerçekleştiremeyiz şu an için mutsuzum" dedi 

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan:İyi bir kamp dönemi geçirdik. Bugün son günümüz son antrenmanımız, dün bir maç planladık. Ondan öncesinde 15 gün boyunca izin vermeden, aralıksız çalıştık. İyi bir dönem geçirdik, çok yoğun. Fiziksel ve taktiksel olarak oyuncularımızdan çok şey talep ettiğimiz bir kamp oldu. Buna çok iyi cevap verdiler. Dünde 3-2 kazanarak İstanbulspor maçını bugünde son antrenmanımızla kampımızı noktalamış bulunuyoruz. Ayın 23’de ikinci etap kamp yine tesislerimizde devam edecek. Sakatlık olarak bir tek dün Ali Karami’nin ufak bir problemi oldu. O ikinci etapta tekrar aramızda olacak.” Şeklinde konuştu.

Genel konular hakkında konuşan Çağdaş Atan:”Sonunda söylemek istediğim şeyi başta söylemek istiyorum. Mutsuzum, mutsuz olduğumu söyleyebilirim. Hadi diyelim transfer bir süreç evet oyuncularla görüşülür, zaman alır bunun prosedürleri vardır, pazarlık aşaması vardır, ikna aşaması vardır. Biz daha henüz tahtayı açıp oyuncular ile görüşme veya bu süreci yönetme durumuna bile gelemedik. Benim için çok hassas olan önemli bir nokta şimdiye kadar müthiş çalışan özveri ile çalışan buradaki oyuncu grubum onlardan istenilen her şeyi yaptılar zaten istediğimiz planlı bir şekilde gelecek seneki takımın iskeletini oluşturacağımız kadro burada onlardan çok memnunum onlara kesinlikle söz söyletmek istemem. Bu kadro gelecek sene transferlerle yapacağımız kadronun iskeleti olarak planlandı. “ ifadelerini kullandı.

Çağdaş Atan: “En Az 5 Tane Oyuncuya İhtiyacımız Var”

Transfer tahtası ile ilgili konuşan Çağdaş Atan:”Geçen sene umutla bakılmayan, çokta beğenilmeyen bir kadro ile lige başladık. O kadrodan tam şu an 8 tane oyuncu 8 tane ana oyuncu kadromuzda yok. Bu kadronun üzerine elimizdeki kadronun üzerine en az 5 tane oynayabilecek, buradaki oyuncuları rekabete sokabilecek ve Kayserispor’u lig yarışında puan tablosunun ilk sayfasında tutabilecek bir takım için en az 5 tane oyuncuya ihtiyacımız var. Geç kaldığımızı söyleyebilirim.  Süreç ilerledi ilk kampa yetişmedi ama, gönül ister ki ayın 23’deki 2. Etaba oyuncuların yetişmesi, şu an çok zor gözüküyor. Sizin de dün dinlediğiniz gibi maalesef henüz bu aşamayı gerçekleştirememiş durumdayız.” Şeklinde konuştu.  

 

“Şu An Elimizdeki Kadronun Bunu Sürdürmesi Mümkün Değil”

Bu kadronun ligi sürdürmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Çağdaş Atan:”Son olarak şunu net bit şekilde söylemek istiyorum. Bizim Kayseri şehri ile Kayserispor ile ilgili hayallerimiz bitmedi. Ben ve ekibim Kayserispor’un başında olmak için çok çabalıyoruz. Burada olmak için çok çabalıyoruz. Süreç istediğimiz gibi ilerlemedi maalesef. Biz ekibimle elimizdeki kadroya yapılacak takviyelerle bu takıma çok inanıyoruz. Lig de rekabetçi bir hale geleceğimize inanıyoruz ama 38 maç ta 20 takımın mücadele edeceği bir lig de şu an elimizdeki kadronun bunu sürdürmesi mümkün değil. Bunun herkesin bilmesini istiyorum. Tekrardan söyleyeyim mutsuzum. Burada kampta transferlerle çalışmak bizim için en idealiidi. Açılacaksa eğer tahta gelecek transferler ki açılması elzem. Bunun aksi Kayserispor için bence çok sıkıntılı bir süreç.Ne kadar geç gelirse bizim gelecek sezon başarılı olmamıza o kadar sekte vurur çünkü; biz beraber çalışmaya tekrara ve çokçalışmaya inanan bir antrenör gurubuyuz. Oytuncularla ne kadar az tekrar yaparsak lig başlamadan bizim için o kadar kötü. Malesef şu an aramıza hiç bir oyuncu katılmadı. Transfer sayımız sıfır. Ligin başlamasına sayılı günler kala bizi bu durum daha da sıkıntıya sokacak. Ummarım her şey en kısa zamanda düzelir. Düzelmesi gerekiyor. Elimdeki kadro benim planladığım çalışmaktan mutlu olduğum bir kadro. Bizim istediğimiz her şeyi yapabilen bir takım. Ama bu kadronun 38 maçı lig maratonunu götürmesi mümkün değil.” Şeklinde konuştu.

“Akademi Havuzumuz Maalesef Boş”

Alt yapıdan gelecek yetenekli oyuncuların yetişmediğini belirten Çağdaş Atan:é Bizim en az 5 tane oynayacak oyuncuya hatta iki üç tane alt liglerden belirlediğimiz genç oyuncuya ve hatta bizim akademimizin genç oyuncu ya ihtiyacı var. Çünkü akademi havuzumuz maalesef boş. Alt yapıdan gelecek yetenekli oyuncumuz yok. A takımı zorlayacak çok fazla oyuncumuz yok.” İfadelerini kullandı.

Çağdaş Atan Tahta Açılmasa Gidecek Mi?

Tahta açılmasa devam edecek misiniz sorusuna net bir şekilde cevap veren Çağdaş Atan: “Bu konuda fikrimiz net. Ben ve ekibim burada çalışmak için şehir ve seyirci i le filizlendirdiğimiz hayali yaşatmak için çok çabalıyoruz. Burada kalmak için çok çabalıyoruz. Umarım şartşlar o kunda gerçekleşir bizde hem hayallerimizi gerçekleştiririz hemde görevimizin başında oluruz. “ dedi.