Kayseri’de jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan sahte gübre ve sahte barkodlar ele geçirildi.
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Develi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarımda haksız kazanç ve sahteciliğin önlenmesine yönelik yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda büyük bir vurgunu engelledi.
Edinilen bilgiye göre, yürütülen analizler ve takip neticesinde 15 Mayıs 2026 tarihinde Develi ilçesi girişinde şüpheli bir tır durduruldu. M.Y. isimli şahsın idaresindeki araçta yapılan detaylı aramalarda; "Gübre Takip Sistemi" (GTS) üzerinden denetimi delmek amacıyla hazırlanmış 480 adet sahte barkod ile 24 ton sahte tarım gübresi ele geçirildi.
Ele geçirilen sahte ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu belirlendi. "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Denetimi ve Gözetimi Yönetmeliğine Muhalefet" suçları kapsamında gözaltına alınan sürücü M.Y. hakkında, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikat başlatıldı.
Jandarma ekiplerinin tarım sektöründe çiftçileri mağdur eden sahtecilik olaylarına karşı denetimlerini kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.
Genel
Yayınlanma: 15 Mayıs 2026 - 16:23
Jandarmadan Sahtecilere Darbe
Genel
15 Mayıs 2026 - 16:23
İlginizi Çekebilir










