Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu bulunan Başhekim Özdemir’in ifadesi ortaya çıktı.
Özdemir ifadesinde, “Bu görevi kendim istemedim. İki görevi birden yapmakta zorlandığımı dönemin valisi Tuncay Sonel’e defalarca ilettim ancak bir değişim olmadı.” dedi.
Hastane kayıtlarına ilişkin iddialarla ilgili konuşan Özdemir, “Hastane kayıtlarını silme, düzeltme veya ekleme yetkisi sadece ilgili personel ve firmaya aittir. Ne benim ne de diğer hastane çalışanlarının bu konuda yetkisi veya teknik bilgisi yoktur. POLNET sisteminin verileri hastaneden aldığını biliyorum. 7 Ocak’ta sorgu yapılıp tutanak tutulduktan sonra kayıtlara ulaşılamıyorsa, tahminimce bu kayıtlar silinmiştir.” ifadelerini kullandı.
Evraktaki imzaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Özdemir, “Evraktaki imza, ben yokken işler aksamasın diye başhekim yardımcılarım tarafından atılmış olabilir. O dönem Gülistan Doku hakkında bilgi istenildiğini ve evrakın gönderildiğini biliyorum ancak evrakın içeriği veya eksik epikriz raporları hakkında hiçbir bilgim yok.” dedi.
Özdemir ayrıca, “Gülistan Doku hakkında kimseyle bir görüşmem olmadı. Silme işlemleri tamamen Bilgi İşlem ve yazılım şirketinin sorumluluğundadır. Benim sadece normal poliklinik ve istatistik konusunda yetkim vardı. Bu işlemi kimin yaptığını veya kime yaptırıldığını bilmiyorum. Bana kimseden yasa dışı bir talimat gelmedi, karakterime ve meslek etiğime aykırı olduğu için hiçbir vaatle bana böyle yasa dışı bir işlem yaptırılamaz.” ifadelerini kullandı.







