Bugün

Merakla beklenen filmin vizyon tarihi belli oldu?

08 Temmuz 2021 - 14:11
TAKİP ETTAKİP ET

İçinizi parçalayacak, hüzün ve dram bir arada olan flim ne zaman vizyona girecek?
''Geçek bir Alzheimmer hastası üzerinden çekilmiş ilk belgesel film''

Göksel Gülensoy. Ünlü yönetmen bu kez de gerçek bir Alzheimer hastasını üç yıl boyunca her gün kameraya kaydederek, Alzheimer hastalığını ve ailelerinin yaşadığı zorlu süreci beyaz perdeye taşımış.

İçinizi parçalayacak, hüzün ve dram bir arada olan flim ne zaman vizyona girecek?
''Geçek bir Alzheimmer hastası üzerinden çekilmiş ilk belgesel film''
Göksel Gülensoy. Ünlü yönetmen bu kez de gerçek bir Alzheimer hastasını üç yıl boyunca her gün kameraya kaydederek, Alzheimer hastalığını ve ailelerinin yaşadığı zorlu süreci beyaz perdeye taşımış. İzleyenleri kimi zaman güldüren kimi zamansa hüzne boğan Sadan Hanım adlı filmde Canan Ergüder, Kenan Ece, Serap Aksoy, Mansur Ark, Edip Saner, Cansın Bezircioğlu ve Altuğ Yücel gibi muhteşem oyuncular rol alıyor. Filmde ayrıca uluslararası yöntemler kullanılarak Alzheimer hastalığının nasıl teşhis edildiği, muayene ve tedavi süreçleri de izleyiciye aktarılıyor. Filmde sıkça göreceğimiz Prof. Dr. Barış Topçular, hastalıkla ilgili merak edilenleri cevaplıyor. Sizi daha fazla merakta bırakmadan, içeriğimize geçelim. Sadan Hanım filmi hakkında bilmeniz gereken her şeyi listeledik…

Bugün ne izlesem diyorsanız bu film tam size göre?

6 Eylül 1927’de İstanbul’da doğmuş. Babası Sururi Bey, annesi Nazmiye Hanım olup, dört kız kardeşin en küçüğüdür. 1934 yılındaki soyadı kanunu kabulü ve yürürlüğe girişinden sonra aile ‘Akbay’ soyadını almıştır. Çocukluğu Çengelköy, gençliği Kadıköy Siftah sokaktaki iki katlı, cumbalı ahşap evlerinde geçmiştir. İlkokulu Gazi Mustafa Kemal Paşa İlk ve Ortaokulunda okuduktan sonra Kadıköy Kız Enstitüsü Nakış bölümünden mezun olmuştur. Bu dönem içerisinde kendisine çok benzeyen ve iki yaş büyüğü olan ablası Nazan Hanım ile birlikte özel olarak keman dersleri almış, ablası birinci kemana, kendisi ikinci kemana kadar yükselerek, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde konserler vermişlerdir.