Develi Cumhuriyet Meydanında yapılan cenaze törenine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Develi Kaymakamı Sinan Aslan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Develi'ye gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evin önündeki taziye çadırını ziyaret ederek Karakaya'nın ailesine, ağabeyi Mehmet Murat Karakaya'ya sarılarak başsağlığı diledi. 8 çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Ekrem Karakaya'nın kız kardeşleri, eşi ve yeğenleri, "Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya" yazan tabutun başında gözyaşı döktü. Tekbirlerin getirildiği törende konuşan ağabey Mehmet Murat Karakaya “Tıp camiasını anlıyorum, doktor kardeşlerimiz, Sağlık Bakanımız burada, biraz önce Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Gerekli önlemler alınacak inşallah. Sizin hassasiyetinizi anlıyoruz. Sadece bir şey istirham ediyorum, burası cenaze ortamı. Tüm dostlardan, doktor arkadaşlardan, Develi halkından ve misafirlerden Ekrem kardeşimizi rahmeti rahmana uğurlarken tekbirlerle uğurlayalım. Geldiniz, Allah razı olsun, lütfen Ekrem'i bu şekilde yolculuğuna uğurlayalım." dedi. Konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Sağlık Bakanımız Koca'nın da omuz verdiği tabut, askeri törenle cenaze aracına konularak defnedilmek için şehir mezarlığına geldi. Yüzlerce hekimin önlüğüyle katıldığı cenaze töreni sonrasında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Bugün tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Başkasını yaşamını korumak için yemin eden bir hekimimizin canına kıyıldı. Bir baba, bir evlat, bir eş, bir hekim kardeşimizi hayattan kopardılar. Cahilce katledildi. Şehidimiz Dr. Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına, sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli” açıklamalarında bulundu. Develililerin şehit Murat Karakaya’ya en güzel şekilde sahip çıktığını ve son görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Herkesin hayırla yad ettiği, tanıyan, bilen herkesin takdir ettiği Ekrem kardeşime bir kez daha Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. Rabbim makamını cennet eylesin. Ailesine, sevenlerine ve tüm hemşerilerimize de başsağlığı diliyorum” dedi.
Yerel
Yayınlanma: 07 Temmuz 2022 - 17:37
Develi'li Doktor Ekrem Karakaya Hakka Uğurlandı
Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı menfur silahlı saldırı sonucu şehit olan hemşerimiz Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya memleketi Develi’de Hakk’a uğurlandı.
Yerel
07 Temmuz 2022 - 17:37
İlginizi Çekebilir









